Trenutno pregledavate Nastavljeni radovi na asfaltiranju puta prema Busovačkoj planini

Nastavljeni radovi na asfaltiranju puta prema Busovačkoj planini

Dana 14.10.2023. godine nastavljeni su značajni radovi na asfaltiranju puta koji vodi od Peske prema Busovačkoj planini. Ovaj ključni projekt proširio je asfaltirani dio puta za dodatnih 400 metara.

Sredstva za pripremu i asfaltiranje ovog puta osiguralo je Šumsko-gospodarsko društvo “Šume Središnje Bosne” d.o.o. Donji Vakuf, pod vodstvom izvršnog direktora Vildana Hajića i Alberta Kokića, šefa Sektora za iskorištavanje šuma, sekundarne šumske proizvode, usluge u šumarstvu, lov i lovni turizam. Ovaj značajan projekt je također podržan od strane dužnosnika HDZ-a BiH, Općine Busovača i Ekološke udruge građana “Busovačka planina”.

Ekološka udruga građana “Busovačka planina” izrazila je svoju zahvalu svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom asfaltiranju puta prema Busovačkoj planini. Također, izražena je nada i uvjerenje da će projekt asfaltiranja puta prema Busovačkoj planini biti kontinuiran u budućnosti, kroz suradnju i zajedničko zalaganje svih dionika.

Ovaj asfaltirani dio puta prema Busovačkoj planini, koji je sada produljen za dodatnih 400 metara od izletišta Peska, značajno će olakšati putovanje prema ovoj popularnoj zimskoj turističkoj destinaciji. Ovi radovi su od vitalnog značaja za razvoj turizma i olakšanje pristupa Busovačkoj planini, čime se potiče daljnje interese za ovu prekrasnu prirodnu destinaciju.

Ova inicijativa predstavlja primjer uspješnog suradničkog napora između različitih sektora, te dokazuje da zajednički rad može znatno unaprijediti infrastrukturu i prometnu povezanost ovog dijela regije. Nastavak radova na asfaltiranju puta prema Busovačkoj planini obećava svjetliju budućnost za ovu regiju, pružajući bolje prilike za razvoj i rast turizma.